Mentos Roadtrippers platform

Mentos Roadtrippers
De combinatie Mentos en CocaCola Light moet voor iedereen bekend zijn. Minder bekend is dat Perfetti Van Melle het merk achter Mentos is. Al generaties lang staat Mentos bekend als het friste mintsnoepje. Dit onweerstaanbare ronde snoepje heeft een uniek concept: glad, maar als je er op bijt knisperend aan de buitenkant en kauwbaar en verfrissend van binnen. Mentos is vanaf het begin een succes en is verkrijgbaar in meer dan 150 landen.

Briefing
Om Mentos te promoten is het televisieprogramma Mentos Roadtrippers door Towel Media geproduceerd. Tijdens het tweede seizoen van Roadtrippers trapten de teams af op Times Square in New York. In 16 dagen moesten ze zonder enige middelen zo ver mogelijk van het startpunt zien te komen.

In de 2016 editie gingen de mannen van StukTV de strijd aan met een team bestaande uit Kraantje Pappie, Tess Milne en JayJay Boske. De serie is volledig rondom de kernwaarden van Mentos Gum Breeze ontwikkeld. Naast zendtijd op RTL5 is er ook een online activatie nodig. Deze activatie vertaalt zich in een online platform, waar de gebruikers met elkaar de strijd aangaan om zoveel mogelijk ‘kilometers’ te verdienen.

Een grote uitdaging voor dit project is dat het platform met piekmomenten (tot 50.000 hits per minuut) om moet kunnen gaan. Daarnaast moet de ervaring op mobiel en of desktop geheel hetzelfde zijn.

Aanpak & deliverables
Knijbel heeft binnen een extreem korte tijdsperiode een platform opgeleverd met specifieke features. Zo is er ruimte voor easter-eggs, verborgen links, video’s en interactiemomenten. De doelgroep van het platform (10 tot 17 jaar) is tech-savvy, om fraude te voorkomen moest dus een strenge controle worden ingevoerd. De beschikbare quizvragen moesten voor elke gebruiker anders zijn, om zo publiekelijke openbaring voor te zijn. Door middel van server- en websiteoptimalisatie heeft de website zware piekmomenten overleefd zonder downtime.

Resultaten

Gebruikersaantallen
Maar liefst 65.000 fans speelden wekelijks actief mee op het portal. Meer dan 800.000 views

per aflevering van de serie. In totaal zijn uit de 200 vragen 39 miljoen mogelijke antwoorden ontstaan. Deze (grote) getallen waren ook op de piekmomenten beschikbaar.

Stabiele website en treiter-proof
Door middel van server- en websiteoptimalisatie heeft de website zware piekmomenten overleefd zonder enige downtime. Ook treiteraanvallen (website bestoken met veel nepverkeer) hebben de website niet omver weten te krijgen.

Jan Kras
CCO / co-founder

Bekijk volgende case

"Knijbel is top! Fijn om mee te werken, flexibel, duidelijk en relaxed. Knijbel heeft voor e-office een complex ontwerp weten te realiseren in een WordPress-site om trots op te zijn."


Marianne van der Valk / Marketing manager @ e-office

"Knijbel heeft reeds meerdere projecten voor ons naar volle tevredenheid uitgevoerd. Niets is een probleem en alles wordt binnen no-time zeer secuur opgeleverd. Kortom, een betrouwbare partij die zeer kundig is op een breed online vlak."


Geert Doek / Managing Director @ Towel Media