RFC Werkboek

Ready For Change is een Rotterdamse tweedelijns instelling voor verslavingszorg. RFC helpt mensen van een verslaving af te komen en de bijkomende verschijnselen zoals depressie te bestrijden.

Briefing
RFC werkt al jaren met een uitgebreid werkboek van meer dan 350 pagina’s. Hier kunnen cliënten onder begeleiding en in een groep aan zichzelf werken. Om bomen en geld te besparen moest het werkboek gedigitaliseerd worden. Daarnaast een mooi moment om de e iciëntie van de behandeling aan te pakken. Een digitaal werkboek kan het met gemak worden uitgebreid en aangepast door behandelaars.

Om volop gebruik te maken van het digitale platform moest het platform aan alle kanten worden uitgebreid zodat zowel therapeuten als cliënten een beter inzicht van de voortgang, statistieken en samenwerking hebben.

Het platform zal tijdens de behandelgroepen gebruikt worden. Deelnemers krijgen ieder een tablet waar het platform op draait. Bij de ontwikkeling moet dus rekening gehouden worden met tabletoptimalisatie.

Aanpak & deliverables
Aan de hand van het bestaande, gedrukte werkboek zochten we uit hoe het platform en de opdrachten werkten. Nadat we ons door 350 pagina’s over verslavingshulp geworsteld hebben, kon het leuke werk beginnen: het maken van een clickable demo. Na het eindeloos testen en simuleren van zorgprogramma’s was het concept waterdicht. Tijd om het design te starten.

In het design is rekening gehouden met gebruik op verschillende soorten devices, met speciale aandacht voor tablets. Om het digitale werkboek ‘goed te laten smoelen’ hebben we gebruik gemaakt van de al bestaande visuals uit het fysieke werkboek.

Als techniek werd gebruik gemaakt van Meteor in combinatie met React. Deze vrij nieuwe maar al veelgebruikte JavaScript frameworks zorgen ervoor dat het platform snel en flexibel is. Het platform wordt voornamelijk op eenvoudige Samsung tablets gebruikt en moet daar ook dus goed op werken.

Jan Kras
CCO / co-founder

Hoe belangrijk is een snelle website?

"Knijbel is top! Fijn om mee te werken, flexibel, duidelijk en relaxed. Knijbel heeft voor e-office een complex ontwerp weten te realiseren in een WordPress-site om trots op te zijn."


Marianne van der Valk / Marketing manager @ e-office

"Knijbel heeft reeds meerdere projecten voor ons naar volle tevredenheid uitgevoerd. Niets is een probleem en alles wordt binnen no-time zeer secuur opgeleverd. Kortom, een betrouwbare partij die zeer kundig is op een breed online vlak."


Geert Doek / Managing Director @ Towel Media