We ♥ you eindgebruikers! We do!

De producten die wij maken, maken wij niet voor ons zelf. Alle producten worden gebruikt door de eindgebruikers. En dat zijn de mensen waar wij van houden. Om het web elke dag een beetje mooier te maken zijn wij veel bezig met deze mensen. We onderzoeken ze, we bestuderen ze, we kijken naar hun eigenschappen en problemen zodat wij hun leven makkelijker of leuker kunnen maken.

Plat gezegd komt elke dienst of product voort uit een probleem. Ideeën komen vaak voort uit oplossingen voor deze problemen. Het ‘idee’ is dan ook de eerste stap van de reis naar fantastische websites, apps en platformen. Opdrachtgevers kunnen wij vaak in twee groepen verdelen: 1) de groep met een probleem, en 2) de groep met een idee om een bepaald probleem op te lossen.

In beide gevallen nemen wij de opdrachtgever mee terug naar basis om het probleem zo concreet mogelijk te maken. Hoe? Eigenlijk vragen wij de hele tijd ‘waarom?’, zoals je dat ook gewend bent van een driejarige. Wij zijn niet geïnteresseerd in vragen als “Waarom heeft een zeehond geen schouders?” maar wel in vragen als “Waarom rekenen mijn bezoekers hun winkelmand niet af?”. Wij doen het omdat een vaag probleem ook een vage oplossing krijgt en daarmee nooit het beoogde resultaat wordt behaald.

photo-1464886127619-5a478b4fad96

Oké. Nu hebben we een probleem, maar hoe gaan we dit oplossen? Wat gaan we maken? Een app? Een website? Een intranet misschien? Ook dit hangt weer af van de eindgebruikers en het doel van het product. Wie gaat het gebruiken en wat moet diegene uiteindelijk bereiken?

Opdrachtgevers weten vaak al het één en ander van de eindgebruikers, maar soms helemaal niets. Nog vaker zijn het slechts ongefundeerde aannames over de doelgroep. Als een opdrachtgever naar ons toe komt met de vraag of wij een app kunnen maken, kan het zomaar zijn dat we liever een website bouwen omdat die website uiteindelijk de beste oplossing blijkt voor het probleem.

Om te zorgen dat de eindgebruikers de website daadwerkelijk gaan gebruiken, zorgen wij er voor dat stakeholders en eindgebruikers vroeg bij het proces worden betrokken. Op deze manier wordt in de conceptfase al duidelijk of de oplossing de beoogde doelstellingen behaalt. Dit alles zonder nog een regel code te hebben geklopt.

Wij houden van onze eindgebruikers en zij door onze producten hopelijk ook een beetje van ons: de mannen en vrouwen achter de schermen.

Jan Kras
CCO / co-founder

Maak kennis met ons team

"Knijbel is top! Fijn om mee te werken, flexibel, duidelijk en relaxed. Knijbel heeft voor e-office een complex ontwerp weten te realiseren in een WordPress-site om trots op te zijn."


Marianne van der Valk / Marketing manager @ e-office

"Knijbel heeft reeds meerdere projecten voor ons naar volle tevredenheid uitgevoerd. Niets is een probleem en alles wordt binnen no-time zeer secuur opgeleverd. Kortom, een betrouwbare partij die zeer kundig is op een breed online vlak."


Geert Doek / Managing Director @ Towel Media